top of page

In 2018 behaalde ik mijn diploma logopedie aan de Hogeschool van Gent. Nadien volgde ik een bijkomende opleiding als audiologe, eveneens aan de Hogeschool van Gent. 

Bij de opstart van Het Taterbos in 2017 had ik het genoegen om stage te mogen lopen bij Rachel.
In 2019 begon ik te werken als zelfstandige logopediste in een groepspraktijk en sinds juli 2020 startte ik in Het Taterbos. 

Mijn interesse ligt voornamelijk bij kinderen en jongeren met leerproblemen, afwijkende mondgewoontes en articulatie of fonologische stoornissen. Ik vind het fijn om hen iets bij te brengen en te zien groeien tijdens de therapie.

 

Omwille van mijn kennis en opleiding als audioloog en omdat ik dit toch een beetje miste, heb ik beslist om ook gehoortraining aan te bieden in de praktijk. Op deze manier kan ik naast kinderen ook volwassenen helpen om tot een goede communicatie te komen met hun gesprekspartner en hun restgehoor optimaal te gebruiken.

Het is belangrijk dat mensen met een auditieve beperking zich ook goed voelen in de maatschappij en zich niet hoeven te verstoppen achter hun hoorapparaat of cochleair implantaat.

Bovendien zou het jammer zijn dat ze omwille van hun auditieve beperking bepaalde activiteiten of sociale contacten laten vallen omdat ze zich belemmerd voelen door hun auditieve beperking.

Opleidingen OMFT:

  • Basiscursus 1 OMFT

  • Webinar myofunctionele therapie

  • PROMPT techniek

5.png

LAURA D'HERDE

bottom of page