Rachel Coekaerts

4.png

In 2014 studeerde ik af aan de universiteit van Gent als master in de logopedische en audiologische wetenschappen, specialisatie logopedie. 

Daarna volgde ik de Europese stotteropleiding ECSF (European Clinical Specialization in Fluency Disorders). Elk jaar volg ik talloze opleidingen en ben ik lid van de intervisiegroep stotteren om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het werkveld.

Ik werk dagelijks met kinderen en jongeren die stotteren, broddelen of spreekangst hebben. De ouders en verzorgers zijn een essentiële schakel binnen te therapie en daarom begeleid ik hen door middel van oudercursussen en webinars. 

Verder specialiseerde ik mij ook in het behandelen van (zeer jonge) kinderen met talige moeilijkheden. Ook hier spelen de ouders een belangrijke rol en worden zij extra begeleid via oudergesprekken.

Toen ik in 2017 Het Taterbos opgestart heb, was dit met een duidelijke visie. Een warm nest creëren waarbij zowel de cliënt als de ouders, andere verzorgers of partners zich welkom voelen. 

Niet enkel de kindjes van Het Taterbos maar ook mijn twee schatjes Flora (5 jaar) en Kamiel (2 jaar) kleuren mijn dag.

Sinds 2020 ben ik, samen met een collega, de trotse host van de podcast "Area 45 - de podcast over logopedie". Wanneer je mij graag vol passie en enthousiasme experten en ondernemers in het logopedisch veld wil horen interviewen, is deze podcast echt iets voor jou. 

www.area45podcast.com

3.png