top of page
20.png

MARGO DE SCHOUWER

In 2018 behaalde ik mijn diploma Gezinswetenschappen en in 2020 studeerde ik af als orthopedagogisch begeleidster, beide aan Odisee Hogeschool. Nadien volgde ik een bijkomende opleiding als integratief kindertherapeut bij AIHP in Gent en als rouw en verliesconsulent voor kinderen bij De Bleekweide, eveneens in Gent.

Bij mij kunnen kinderen die een leerstoornis en/of ad(h)d hebben en struikelen over een laag zelfbeeld, faalangst, piekeren, stress, (hoog)gevoeligheid of boosheid terecht. Daarnaast richt ik mij ook naar kinderen die te maken krijgen met rouw en verliessituaties zoals echtscheiding, een ziek familielid, overlijden, … .

Ik was zelf ook een kind met een leerstoornis en had last van faalangst en (hoog)gevoeligheid.

Daarom help ik graag op mijn beurt kinderen (terug) in hun kracht te zetten zodat ze volop kunnen openbloeien tot de prachtige persoon die ze zijn.

Ouders en andere opvoedingsfiguren zijn heel belangrijke partners en worden nauw betrokken bij de therapie. Ook zij kunnen bij mij terecht voor oudergesprekken en vragen rond opvoeding.

Ik ben heel blij om deel te mogen uitmaken van het jong en vrouwelijk Taterbos-team met een warme visie en aanpak waarbij ze oog hebben voor het sociaal-emotioneel aspect.

Daarnaast heb ik ook nog mijn eigen praktijk in Steenhuffel (Londerzeel), De Bloemenweide.

bottom of page